Реализиран социјалниот и хуманитарен проект „Ден на друштвени игри со стари лица“

Здружението Диверзиум денеска го реализираше проектот Ден на друштвени игри со стари лица. Нашите домаќини денеска беа Дом за нега на стари лица Сончев дом во општина Сопиште. При посетата на стари

Read More +

Старите лица во фокус на новиот социјален и хуманитарен проект на „Диверзиум“

Здружението за унапредување на националната култура Диверзиум продолжува со организирање и реализација на проекти од социјален и хуманитарен карактер. Фокус на следниот социјален и хуманитарен проект организиран од Диверзиум се старите лице.

Read More +

Реализиран хуманитарниот и социјален проект: Писмо до непознато другарче

Денеска во СОС детското село Здружението Диверзиум го реализираше хуманитарниот и социјалниот проект: Писмо до непознато другарче. Придонес и поддршка на проектот дадоа општествено корисните компании: Кожувчанка, Данаи Фарм и Вивакс, како

Read More +