Реализиран проектот меѓународна летна школа во организација на „Диверзиум“

Во периодот од 20.07 – 23.07 во Европскиот универзитет во Скопје се одржа меѓународна летна школа во организација на Здружение „Диверзиум“ на тема: Аспекти на родово базирано и семејно насилство и мобинг

Read More +

Повик за учество на студенти на Меѓународна летна школа во Скопје

Здружение на граѓани за унапредување на културата Диверзиум организира Меѓународна летна школа на тема: Аспекти на родово базирано и семејно насилство: Препознавање и пријавување. Летната школа ќе се реалзира во периодот од

Read More +

Реализиран социјалниот и хуманитарен проект „Ден на друштвени игри со стари лица“

Здружението Диверзиум денеска го реализираше проектот Ден на друштвени игри со стари лица. Нашите домаќини денеска беа Дом за нега на стари лица Сончев дом во општина Сопиште. При посетата на стари

Read More +

Старите лица во фокус на новиот социјален и хуманитарен проект на „Диверзиум“

Здружението за унапредување на националната култура Диверзиум продолжува со организирање и реализација на проекти од социјален и хуманитарен карактер. Фокус на следниот социјален и хуманитарен проект организиран од Диверзиум се старите лице.

Read More +

Реализиран хуманитарниот и социјален проект: Писмо до непознато другарче

Денеска во СОС детското село Здружението Диверзиум го реализираше хуманитарниот и социјалниот проект: Писмо до непознато другарче. Придонес и поддршка на проектот дадоа општествено корисните компании: Кожувчанка, Данаи Фарм и Вивакс, како

Read More +

Здружение „Диверзиум“ со проекти за интеграција и социјализација на старите лица

/

Во Македонија постојат граѓански здруженија и организации кои се занимаваат со различна возрасна, родова, социјална група. Но забележително е дека во јавноста се помалку се зборува за потребите на старите лица и

Read More +

Нов хуманитарен проект: Писмо до непознато другарче

Здружението „Диверзиум“ организира хумантирен проект во кој целна група се деца без родители од СОС детското село. Овој хуманитарен проект има за цел да проследи донација на дечињата без родители, но и

Read More +

Се одржа меѓународна трибина за заштита на жртви од насилство во организација на „Диверзиум“

Вчера во Сала за седници на град Скопје се одржа меѓународната трибина „Заштита, помош и поддршка на жртви на семејно и родово базирано насилство“.  Трибината беше организирана од страна на здружението за

Read More +

Подготовка за издавање на книгата „Политички говори и јавни настапи“

Книгата „Политички говори и јавни настапи“ со поднаслов „Облици накомуникативно дејствување во јавните настапи на политичарите“ е популарно и стручно четиво кое ги имплементира социолошките теории во анализа на културата на јавна

Read More +

ПОМОШ, ПОДДРШКА И ЗАШТИТА НА ЖРТТВИ ОД СЕМЕЈНО НАСИЛСТВО

Годинава Скопје е град домаќин на Меѓународната трибината за заштита, помош и поддршка на жртвите од семејно и родово базирано насилство. Настанот ќе се одржи на 22ри Февруари во Сала за седници

Read More +