Повик за учество на студенти на Меѓународна летна школа во Скопје

Здружение на граѓани за унапредување на културата Диверзиум организира Меѓународна летна школа на тема: Аспекти на родово базирано и семејно насилство: Препознавање и пријавување. Летната школа ќе се реалзира во периодот од

Read More +

Здружение „Диверзиум“ со проекти за интеграција и социјализација на старите лица

/

Во Македонија постојат граѓански здруженија и организации кои се занимаваат со различна возрасна, родова, социјална група. Но забележително е дека во јавноста се помалку се зборува за потребите на старите лица и

Read More +