Реализиран социјалниот и хуманитарен проект „Ден на друштвени игри со стари лица“

Здружението Диверзиум денеска го реализираше проектот Ден на друштвени игри со стари лица. Нашите домаќини денеска беа Дом за нега на стари лица Сончев дом во општина Сопиште. При посетата на стари

Read More +

Здружение „Диверзиум“ со проекти за интеграција и социјализација на старите лица

/

Во Македонија постојат граѓански здруженија и организации кои се занимаваат со различна возрасна, родова, социјална група. Но забележително е дека во јавноста се помалку се зборува за потребите на старите лица и

Read More +