Држави во кои е најдобро и држави во кои е најлошо да се родите како жена

Според извештајот објавен од Универзитетскиот институт Џорџтаун, Норвешка е на прво место, како земја во која е најдобро да се биде жена, додека Швајцарија е на второ место, а Финска е на

Read More +

Жените во ЕУ се пообразовани од мажите, но сепак имаат пониски примања

Иако жените во ЕУ се пообразовани од мажите, тие во просек заработувале 14,1 отсто помалку од нивните машки колеги, објавено е во Европскиот мониторинг на работните места издаден од Европската комисија и

Read More +