Жените во ЕУ се пообразовани од мажите, но сепак имаат пониски примања

Иако жените во ЕУ се пообразовани од мажите, тие во просек заработувале 14,1 отсто помалку од нивните машки колеги, објавено е во Европскиот мониторинг на работните места издаден од Европската комисија и

Read More +